Maaris Photography
  • Avaleht
  • Pulmafotograaf
  • Pulmaspikker
  • Teenused
    • Buduaar
    • Pere ja lapsed
    • Portree
    • Ametiportree
    • Tootefoto
    • Lasteaiad
    • Jõulupildistamine
  • Galerii
    • Pulmad
    • Buduaar
    • Stuudios
    • Pere ja lapsed
    • Portree
    • Kahekesi
    • Tähtpäevad
  • Hinnakiri
    • Pulmafoto hinnad
    • Fotosessioonid
    • Üritused
  • Info
    • Kontakt
    • Soovitame tegijaid
    • Tagasiside
    • Kinkekaart
    • Fotoraamat
    • Koostööpartnerid
  • Fotoblogi
  • Jutublogi

Jutublogi 
ideed, nõuanded, kogemused ja niisama juttu

5 lemmikut pulmatorti 2018 a hooajal - lisaks sõna tordimeistritelt

25/1/2019

0 Comments

 
Sel hooajal otsustasime Kethega, et paneme kirja enda lemmikud tordimeistrid. Nimekirja sai neid ikka omajagu, kuid et silme eest mitte kirjuks lüüa, jätsime väga keeruka valimise tulemusel neist alles viis. Valik on täiesti subjektiivne ning põhineb totaalselt meie maitsemeelel. Sellegipoolest on teil ehk midagi kasulikku siit saada.
Siia sattunud tordimeistrite taust on üsna erinev, mõni neist on juba kaua aastaid pulmatorte valmistanud, teisel aga alles nelja tordi jagu kogemust. Mis peamine, kõigi nende tordid maitsesid nii meile kui külalistele väga, lisaks olid tordid hea välimusega. 
Picture

Õnne Tikerpalu - Pohlatare köök

Kui kaua oled meisterdanud pulmatorte: Esimesed pulmatordid viisin Pohlatarest 2012 a suvel.
​

Mis maitsega on Sinu lemmiktort: Lemmiku valimisel on raskusi. Mandline martsipani tort, pistaatsiaga sokolaad vahvlitükkidega on üks lemmik komponente. 
Oma Pohlatare Pohlatordi selle Õige otsingul olin mitu aastat. Küll võtsin spetsiaalselt katsetamise erinevate retseptidega ette, vahepeal loobusin ja kui lõpuks said kokku tumedad šokolaadised veidi mõrkjad põhjad, hapukas oma valmistatud pohlamoos, toorjuustu kreem, paar salapärast, kuid äratuntavad maiset, mis pakuvad üllatust. Loomulikult pohla marjad. Ma üldse armastan palju marju kasutada.

Aga millist torti ise veel hea meelega valmistaks ja sööks. See oleks see Eesti 100 tort raamatust lk 106.
Ma ei saanud raamatusse läbilõikega pilti, aga kui küsisin naabritelt jõulu eel (meil on kombeks pidada ühiseid jõule külakorda ühe ja teise naabri juures. Igaks toob midagi kaasa jne), siis nad leidsid, et see nn sajandi tort, oli ülimaitsev oma erinevate kihtidega.

Räägi natuke Marjana ja Kardo pulmatordist:  Tulid sedasi käsikäes ja soovisid suvist maasikalist torti ning omale veidi erilisemat torti ,mida koos lõigata. Lisasid veel juurde, et tordil võiks ka veidi lilli olla. Pakkusin välja, et teeme neilegi külaliste tordile sarnaselt marjase tordi ning lisame veidi erilisust pistaatsiakreemi ja krõpsuvat šokolaadis-vahvli tükikesi pistaatsiapähkliga. Kaunistuseks suhkrulilled ning "pähe" sädelevate südametega topperi
Mulle meeldib noorpaariga kohtuda vähemalt 2korda

Tordijuttu saab ikka kõige paremini rääkida Pohlatares kohvilaua taga. Siis üheselt arusaadavam, millised soovid ja millised võimalused ja pakkumised ühel ja teisel pool. Saan näidata oma õppetordi vitriinist erinevaid tehnikaid , mille vahel valida. Samuti ka tordi ajakirjadest mõni hea idee leida, et oma soovi paremini edastada. Ja nad tulevad alati nii armsasti, nagu ammu teada ja tuntud. Omad.  Nende olemuselt saab päris hästi ära tabada, mida neile pakkuda. Et see tort oleks peol hästi nendelik.
Marjana ja Kardo pulmas tõin ise tordi vahetult enne serveerimist peokohta kohale. Teen seda sageli, eelkõige seetõttu, et näha tordi lõikamise erilist momenti ning ka seetõttu,  et tihti peokohtades puudub tordi hoidmiseks sobilik külmik.

Millised on pulmatordi trendid täna? Igat sorti metallik. Geomeetria, tekstuurid. Kivi, marmor, over size lilled. Kangaid meenutavad tekstuurid.
Detailid , mosaiigina. Naked cake'd jätkuvalt, võib olla rohkelt rohelist lisandub juurde.
Lilledel mängivad ka rolli materjalid. Lisaks nn suhkrulille pastale on tulnud meil siin oajahupasta, riisijahulilled. Samas väärt materjal riisipaberlilled, kerged ja imelised.
Kui paljud on olnud martsipani kattele vastu, samas meie ettearvamatute suveõhtute tõttu on vaja vaadata, mis kreemiga võiks anda imelist välimust, mis ka kenasti peaks vastu nii soojale kui niiskele õhtule, siis mul on endal hea meel ühe Moskvas õpitud kreemi üle, mida on võimalik imeliselt siledaks ja servad kandiliseks siluda. See sisaldab nii šokolaadi kui võid. Siidine, pehme, maitsev ja ilus. Võimalik toonida. Sellel kreemil on hea läbisaamine söödavate lilledega. Lõigata on hea, royal icing see kurubiseb kildudeks, mõranemisoht transportimisel.
Tasub ikka käia mööda ilma oskusi kogumas, et saaks pakkuda klientidele erinevaid variante.

Koduleht: facebookis
Picture

Oivaline Tervislik Tort

Kui kaua olete meisterdanud pulmatorte:  Meie esimene pulmatort valmis 2015 aasta suvel. Selleks hetkeks olime teinud oma koduköögis tavamõõdus torte pea aasta ning oli vaid aja küsimus, millal mõni meie klientidest sõuab abieluranda ning soovib just Oivalist oma pulmatordiks. See kogemus jääb meile kindlasti elu lõpuni meelde aga kõik laabus kenasti ning vaevalt pruutpaar aru sai kui suur higipull meil otsa ees oli.

Mis maitsega on Sinu lemmiktort: Kui saan valida meie kogu tootevalikust siis kindlasti iiriselikööri-kohvi. Kui aga tortidest, mida tavapäraselt pulmatordiks pakume siis kindlasti astelpaju-maasika

Räägi natuke Riikka ja Heigo pulmatordist: Meil on alati suur rõõm, kui klient leiab, et meie praeguses stiilis pulmatordid sobiksid kaunistama ka nende tähtpäeva. Just nii oli ka Riikka ja Heigoga. Noorpaar soovis midagi lihtsat, naturaalset ning samas ka kaunist. Üheks sooviks oli küll see, et kasutaksime enamasti punaseid ja siniseid marju, sest see ühtis nende pulmavärvidega. 
​

Millised on pulmatordi trendid täna? Eks üha liigutakse naturaalse ja maalähedase stiili poole. Stiili osas ei räägi me mitte ainult välimusest vaid ka maitsest. Nii on ka meie üheks motoks järgnev - lisaks ilule, peab pulmatort olema ka nii maitsev, et sooviksid seda järgmisel hommikul süüa 

Koduleht: www.oivaline.ee
Picture

Katrin Paane

Kui kaua oled meisterdanud pulmatorte:  Torte olen teinud 5 aastat , pulmatorte olen kokku teinud 4 , ehk siis Madli pulma tegin oma neljanda tordi

Mis maitsega on Sinu lemmiktort: Minul konkreetset lemmiktorti pole, aga kui valima peaks, siis passioni kohupiima-toorjuustkreem , mandlijahu biskviit, värksete marjadega (maaikas, vaarikas, mustikas) ja valge šokolaadi krõbedikuga

Räägi natuke Madli ja Marko pulmatordist: Madli ja Marko pulmatorti tehes oli mul päris raske , erinevad ideed ja nende sidumine oli paras pähkel. Pruut mõtles korduvalt ümber, mida ta õigupoolest soovib ja mis maitsetega, milline kujundus jne. Proovisime läbi mõelda, kuidas kellelegi parem ja mis maitsed meeldiksid . Madlile meeldis lihtsus ja temaga oli meeldiv plaani paika panna . Ütles kindlad detailid ja maitsed ja mina ainult tegin, tegime ka proovitordi ja täiustasime seda, nii siis jäigi laimikohupiima-toorjuustukreem, värskete marjadega. Peale läks veel marju ning, kõige tähtsam, rukkililled.  Kujundus oli paigas: tuleb kolm korrust ja üks eraldi, juhuks kui jääb puudu. Välimuses lähtusin peokohast, kleidist ja inimesest endast.
​
Millised on pulmatordi trendid täna? Praegused pulmatordi trendid on hetkel väga kasvavad ja arenevad. Mõni soovib lihtsust , ei mingit suhkrumassi , martipani, toiduvärve...Teine soovib aga väga puhta viimistlusega . Kolmas aga üleni pärleid ,pitse, lilli jne . Praegusel hetkel tulevad moodi tordi tegemisel väga erinevad materjalid mida varem kasutatud pole, erinevad värvid , rustikaalsed välimused, käsitsi joonistamine suhkrumassile. Tunnen, et pean hakkama taas õppima, lugema ja koolitama end juurde, et uuel aastal uute trendidega kaasas käia

​Kontakt: Katrini facebooki leht
Picture

Bake My Day

Kui kaua oled meisterdanud pulmatorte:
Bake My Day on pereettevõte, kus tordimeistritena on toimetamas kaks õde. Meie ettevõte sai loodud 2015a alguses ja esimese pulmatordi valmistasime sama aasta suvel. Pärast seda oleme end pidevalt arendamas tordi disaini ja maitsete valdkonnas.

Mis maitsega on Sinu lemmiktort.
Pulmatortide sisudeks pakume eelkõige eksklusiivsemaid ja erilisemaid maitsekombinatsioone. Kuna tootearendus on meil igapäevane tegevus, siis on ka lemmikud maitsed ajas muutuvad. Hetkel võib vist üheks lemmikuks tordisisuks nimetada pistaatsia-vaarika torti, mis peidab endas pistaatsia biskviiti, röstitud valge shokolaadi- vahvli krõbedikku, vaarika- toorjuustu mousseed, pistaatsia-toorjuustu mousseed, pistaatsia ganache´i ja tarretatud vaarika-musta pipra püreed. See oli ka Helina ja Sergei pulmatordi sisu

Räägi natuke Helina ja Sergei pulmatordist:
Helina ja Sergei pöördusid sooviga meilt tellida pulmatorti 5 kuud enne pulmapidu. Esialgu oli Helina soov pigem romantilises stiilis tort pitsi, heleroosade roosidega. Külalisi oli pulma oodata umbes 60-70, seega soovitasime 3 korruselist 10kg kaaluvat torti. Helinaga oli väga meeldiv torditeemat arutada, kuna tunda oli et ta usaldas meie kogemust ja ideid. Helina ja Sergei tellisid esialgu kaks proovitorti, üheks sisuks proovisid nad tumeda shokolaadi kirsi tordi ja teiseks pistaatsia-vaarika. Pruutpaar tegi valiku pistaatsia-vaarika tordi kasuks. Pruut oli veidi mures kuidas on kõrge tordi lõikamine ja serveerimine, kuid selgitasime, et kõrgeid torte ei tasu peljata. Õigesti kokku pandud kõrge tort ei lagune taldrikul pudruks. Vähem oluline ei ole kindlasti ka fakt, et kõrged tordid on kaunimad, efektsemad, pidulikumad.
Mõni nädal enne pulmi jõudsime veel muuta ka kogu tordidisaini. Leppisime kokku veidi trendikama disaini osas, milleks oli kaunis kulla-heleroosa kombinatsioon. Pruut soovis veidi rustikaalselt kullavärviga pintseldatud torti heleroosade rooside ja tumeroheliste lehtedega.
Tordi valmistamine läks meil sujuvalt ja ilma komplikatsioonideta. Pulmatordi valmistamist alustasime 3 päeva enne pidu. Kõigepealt meisterdasime suhkrulilled ja asetasime need paariks päevaks kuivama. Seejärel küpsetasime tordipõhjad ja valmisasime ette mousseed, ganachi jm vajalikud sisuosad. Pulmapäevale eelneval hilisõhtul panime kokku tordikorrused. Pulmapäeva hommikul võikreemitasime tordi ja pärastlõunal katsime suhkrumassiga, ladusime kokku korrused ning kaunistasime. Õhtul transportisime tordi kenasti kohale ka peokohta ja jagasime detailsed õpetussõnad catering töötajatele, et kuidas meie torti serveerima peaks.
Nagu lugeda võib, siis on pulmatort üks tõsine projekt, mille valmimine on pikk protsess. Võib aga öelda, et tulemus on kindlasti seda suurt tööd väärt
Oleme ääretult rõõmsad, et Helina ja Sergei valisid just meid oma tähtsat pidu magusaga kaunistama. Eriti soe tunne oli aga siis kui jõudis meiegi pulmatordi ülimalt positiivne tagasiside

Millised on praegused pulmatordi trendid
Praeguseid pulmatordi trende võiks iseloomustada sõnadega tekstuurid, geomeetria, rustikaalsus.
Meie kogemused näitavad, et pruudid muutuvad järjest julgemateks. Järjest enam tellitakse julgeid disaine (rustikaalsed kännukujulised tordid, chalkboard ehk kriiditahvli moodi musta värvi tordid, kootud kanga imitatsiooniga tordid, akvarelltehnikas maalitud pinnaga tordid).
Meie enda arvates on aga oluline ühe kauni pulmatordi juures kõrge korrus (vähemalt 10-13cm) ja terav korrektne tordiserv.

Koduleht: www.bakemyday.ee

Noorpaar tordist: "Tordi juures pidid olema kindlasti roosad roosid ja kuldne.
Ja kindlasti mitte ülearu kaunistusi ja BakemyDay stiil on just selline romantiline ja maitsekas nagu meile meeldis. Aga tegelikult oli parim osa selle tordi juures hoopis sisu. Tegemist siis Pistaatsia-vaarika mousseetordiga. Tordivaliku eest saime küll külalistelt lõputult kiidusõnu! Imemaitsev".
Picture
Picture
Picture

Tiina Pabusk

Kui kaua oled meisterdanud pulmatorte: Torte olen valmistanud 8 aastat, alguses oma hobiks, millest hiljem kujunes töö. Esimese pulmatordi julgesin võtta alles 3 aastat tagasi

Mis maitsega on Sinu lemmiktort: Lemmikmaitset, kui sellist, vist mul ei olegi. Kõik uus on alati huvitav. Hetkel armastan shokolaadibiskviiti, mille vahel erinevamaitselised kreemikihid - pistaatsia, kirss, vaarikas....

Räägi natuke Moonika ja Jonathani pulmatordist: Moonika ja Jonathani torti oli väga põnev teha. Kuna erinevate riikide inimestel on väga erinevad maitse-eelistused, tuli leida kompromiss, et kõigile sobiks. Tehtud sai kolm proovitorti, millest siis sai kokku nende jaoks see üks ja õige. Ja kuna degusteerijaid oli nii Malta kui ka Eesti poolt, siis nagu arvata oligi, meeldisid mõlematele täiesti erinevad asjad. Üks oli mõlema poolt kindel, et biskviidiks tuleb šokolaadibiskviit. Edasi läksid arvamused lahku. Eestlased armastavad marju tordis, paljud välismaalased mitte. Siinkohal sai asi lahendatud tarretatud püreekihiga, mis kreemile "särtsu" juurde andis. Malta rahvale meeldis naturaalne toorjuustukreem, Moonika sooviks oli kindlasti ka pistaatsiakreem, seega saigi tort erinevate maitsekihtidega, lisaks veel vahvlikrõbedik. Pulmavärvi ja -lille järgi said siis ka kimbud tortidele valmistatud. 

Millised on pulmatordi trendid täna?

Ausalt öeldes ma ei olegi trendidega kursis. Enamasi tullakse juba kindlate soovidega ja soovid on ka seinast seina. Kellel on täiesti savi, kellel on peensusteni kõik paika pandud. Seega selle koha pealt ma jään vastuse võlgu
​
​Koduleht: facebookis Tiina Pabusk

Picture

0 Comments



Leave a Reply.

    Blogist

    Hei, mul on hea meel, et oled jõudnud minu kodulehele. Fotoblogist leiad imekauneid fotosid ning jutublogist leiad pildistamisteks ning sh pulmadeks ideid ning nõuandeid. Samas räägin ka huvitavatest kogemusest ning sekka veidike enda igapäevategemisi. Mul on rõõm seda kõike Sinuga jagada :)

    Kategooriad

    All
    DIY
    Fotograafi Seiklused
    Hinnapäringu Tegemine
    Ideed Pulma
    Info
    Käisin Pulmas
    Kõik Pulmadest
    Meediakajastus
    Mõtted Kaamera Taga
    Nõuanded
    Nõuanded Pulma
    Peokohad
    Pulmafotograaf
    Pulmategijad
    Riietus

    Arhiiv

    January 2023
    October 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    May 2020
    March 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    August 2019
    May 2019
    April 2019
    January 2019
    October 2018
    April 2018
    March 2018
    February 2018
    January 2018
    December 2017
    November 2017
    October 2017
    August 2017
    July 2017
    January 2017
    November 2016
    October 2016
    September 2016
    July 2016
    June 2016
    May 2016
    March 2016
    January 2016
    December 2015

    RSS Feed


Maaris Puust (Tölp)

Pulmafotograaf
​Maaris Photography

info@maaris.ee
www.facebook.com/MaarisPhotography
https://www.instagram.com/maarisphotography/
+372 5385 1538


  • Avaleht
  • Pulmafotograaf
  • Pulmaspikker
  • Teenused
    • Buduaar
    • Pere ja lapsed
    • Portree
    • Ametiportree
    • Tootefoto
    • Lasteaiad
    • Jõulupildistamine
  • Galerii
    • Pulmad
    • Buduaar
    • Stuudios
    • Pere ja lapsed
    • Portree
    • Kahekesi
    • Tähtpäevad
  • Hinnakiri
    • Pulmafoto hinnad
    • Fotosessioonid
    • Üritused
  • Info
    • Kontakt
    • Soovitame tegijaid
    • Tagasiside
    • Kinkekaart
    • Fotoraamat
    • Koostööpartnerid
  • Fotoblogi
  • Jutublogi